|
|
| Royal star Venture | |
|
+3dragger One Night Stand merla 7 posters | Autor/ica | Poruka |
---|
merla cro chopper forum
Broj postova : 3774 Godina imam : 53 Prebivalište : Zg Vozim : road star warrior, honda valkyrie interstate Na forumu od : 13.12.2007
| Naslov: Royal star Venture sub 26 vel 2011, 17:27 | |
| Evo, da i ja ovdje predstavim moj motor. Ovakav motor zaslužuje kvalitetno predstavljanje, pa ću riječ prepustiti ekipi iz MotoFoto časopisa, koji su imali test motora u jednom od svojih brojeva: Obzirom da je ovo podforum pod naslovom Recenzija motocikla, da i dodam par riječi iz vlastitog iskustva. Obzirom da sam u nešto manje od godinu dana napravio cca 17500 km na ovom motoru, spoznao sam dosta dobrih i odličnih strana Venture, ali i par na tako dobrih. Kao prvo, ono što je i glavna značajka ovog motora, udobnost, me i dalje oduševljava i potvrđuje sve ono što se zna o ovom tipu motora. Napravljen za "gutanje" kilometara i uživanje u vožnji, jenostavno te vuče da ideš dalje, i nakon kratke stanke, točenja benzina, ili uživanja u krajoliku, sjedneš u fotelju i daš gas. Položaj tijela, zaštita od vanjskih (ne)prilika, tempomat, muzika, sve to pomaže da ne razmišljaš niti o čemu osim o vožnji i "guštanju" u istoj. Srce motora, agregat, je napravljen tako da podržava ovakav tip vožnje. Miran, relativno tih, bez većih trzaja kod ubrzavanja, ali i sa dovoljno snage i za bržu vožnju pod punom opterećenjem. U ovih godinu dana spoznao sam i (samo?) dvije stvari, za koje ne mogu reći da su loše, ali bi možda mogle biti i bolje. prvo, to je manevriranje na mjestu. Motor ima dosta visoko težište, pa u kombinaciji sa težinom motora,širokim sicom, koji dosta širi noge, i mojom ne tako spektakularnom visinom i snagom, otežavaju okretanje motora na mjestu. Vrlo brzo sam naučio da treba paziti da kod manevriranja na mjestu motor mora uvijek biti u okomitom položaju i bez prevelikog okretanja volana, i onda stvar funkcionira. Druga, ne tako dobra, stvar su kočnice. One i nisu tako loše, ali potrebna je dosta velika snaga pritiska da motor počne jače kočiti. Dio problema će se možda riješiti sa opletenim kočionim crijevima, ali za budućnost mi je u planu promjena kočnica, i stavljanje četveroklipnih kliješta naprijed. Definitivno ovom motoru fali ABS. Kao zaključak, ponovo ponavljam da je motor stvoren za uživanje u dugim vožnjama, i kao takav, mada je već starije generacije, i dalje spada u sami vrh ponude cruiser/tourer motora. još jednom, zahvala ekipi i MotoFoto časopisa na predstavljanju motora. | |
| | | One Night Stand cro chopper forum
Broj postova : 1876 Godina imam : 41 Prebivalište : Zaprešić Vozim : HD Sportster, Virago 750 Na forumu od : 01.11.2007
| | | | dragger cro chopper forum
Broj postova : 3977 Prebivalište : Mali Japan Vozim : Da, fala bogu Na forumu od : 17.01.2008
| Naslov: Re: Royal star Venture sub 26 vel 2011, 18:04 | |
| | |
| | | zed12 cro chopper forum
Broj postova : 1932 Godina imam : 50 Prebivalište : ni vrit ni mimo Vozim : da Na forumu od : 02.03.2010
| Naslov: Re: Royal star Venture sub 26 vel 2011, 18:07 | |
| | |
| | | Safet(y) cro chopper forum
Broj postova : 6849 Godina imam : 57 Prebivalište : Našice, Zagreb, Ploče, a i tko zna gdje još sve :) Vozim : V-Rod Na forumu od : 31.10.2007
| Naslov: Re: Royal star Venture sub 26 vel 2011, 18:26 | |
| Lijepo, lijepo... vjerujem da je stvarno gust sjesti na njega i krenuti na neki daleki put... | |
| | | Brzi man
Broj postova : 367 Godina imam : 57 Prebivalište : Zagreb Vozim : Kawasaki ZR-7 Na forumu od : 12.05.2008
| Naslov: Re: Royal star Venture sub 26 vel 2011, 21:33 | |
| Super! Samo si uz sve prednosti zaboravio napomenuti koliko treba da se popravi probušena zadnja guma !!! ... barem u Grčkoj | |
| | | merla cro chopper forum
Broj postova : 3774 Godina imam : 53 Prebivalište : Zg Vozim : road star warrior, honda valkyrie interstate Na forumu od : 13.12.2007
| Naslov: Re: Royal star Venture sub 26 vel 2011, 22:59 | |
| | |
| | | medo cro chopper forum
Broj postova : 2710 Godina imam : 56 Prebivalište : selo kraj vestgejta Vozim : yamaha 650 classic Na forumu od : 01.01.2008
| Naslov: Re: Royal star Venture ned 27 vel 2011, 08:19 | |
| dobra recenzija,bilo bo dobro da se i drugi malo potrude ,pogotovo oni s rijeđim modelima | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Royal star Venture | |
| |
| | | | Royal star Venture | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|