Početna stranicaPretraľnikPinlock - zamagljenje 610RegistracijaLogin

Pinlock - zamagljenje

Go down 
+5
Jack
lukylipik
One Night Stand
dragger
Karlo
9 posters
Autor/icaPoruka
Karlo
cro chopper forum
cro chopper forum
Karlo

Broj postova : 4028
Godina imam : 74
Prebivalište : Sibinj
Vozim : BMW R 1200 RT
Na forumu od : 03.06.2010

Pinlock - zamagljenje Empty
PostajNaslov: Pinlock - zamagljenje   Pinlock - zamagljenje Icon_minitimepon 17 sij 2011, 18:09

Juče prije vožnje mi je kaciga ( C 3 ) ostala oko pola sata ma suncu i stvorilo se zamagljenje između pinlocka i vizira .Kasnije u vožnji se to osušilo ali je između ostala sjena koja mi je smetala naročito kad sam vozio prema suncu .Danas sam skinuo pinlock , po uputama iz manuala , obrisao krpicom za naočale , ponovo sastavio i sad izgleda OK . Sutra ću se malo provozat da vidim što sam napravio . Zanima me da li je netko ima slično iskustvo , pa bi molio da napiše .

U manualu piše da može doći do starenja . Kaciga ima 2 godine i uvijek sam ju pazio , držao u suhom ....itd .
[Vrh] Go down
dragger
cro chopper forum
cro chopper forum

Broj postova : 3977
Prebivalište : Mali Japan
Vozim : Da, fala bogu
Na forumu od : 17.01.2008

PostajNaslov: Re: Pinlock - zamagljenje   Pinlock - zamagljenje Icon_minitimepon 17 sij 2011, 18:18

.....mislim da si dobro napravio.

Nažalost, ja imam drugačije iskustvo ali sa Nolankom N103. Ona ne da pušta vodu na vizir, pa između vizira i pinloka, več mi je stražnji dio glave bio mokar do polovice Razz Razz Razz . Moš misliti vožnju pokiši a voda curi sa unutarnje strane......pa se skupi između vizira i pinloka.........tebi je još dobro , to je ipak šubertica.
[Vrh] Go down
One Night Stand
cro chopper forum
cro chopper forum
One Night Stand

Broj postova : 1876
Godina imam : 41
Prebivalište : Zaprešić
Vozim : HD Sportster, Virago 750
Na forumu od : 01.11.2007

PostajNaslov: Re: Pinlock - zamagljenje   Pinlock - zamagljenje Icon_minitimepon 17 sij 2011, 18:20

Ako uđe tekučina između pinlocka i vizira, normalno da će smetati, kondenzirati se i sl. A to se događa ak se pinlock rastegne s vremenom i sl. što je zapravo sasvim normalno, i trebao bi se pinlock moći dotegnuti! Poanta nezamagljivanja je u tome da budu vizir i pinlock priljubljeni! Don't worry, be happy! dobar
Skineš pinlock, očistiš, vratiš i sve pet! Meni je zapravo najčudnije da ti se to nije nikad prije dogodilo! Očito dobra kaciga! dobar
[Vrh] Go down
One Night Stand
cro chopper forum
cro chopper forum
One Night Stand

PostajNaslov: Re: Pinlock - zamagljenje   Pinlock - zamagljenje Icon_minitimepon 17 sij 2011, 18:23

dragger je napisao/la:

Nažalost, ja imam drugačije iskustvo ali sa Nolankom N103. Ona ne da pušta vodu na vizir, pa između vizira i pinloka, več mi je stražnji dio glave bio mokar do polovice Razz Razz Razz . Moš misliti vožnju pokiši a voda curi sa unutarnje strane......pa se skupi između vizira i pinloka.........tebi je još dobro , to je ipak šubertica.
E da si se sjetio zatvoriti otvore za ventilaciju...
A što se tiče pinlocka na N103, sad imaju bolji, kupio sam taj i super je za razliku od starog! Ima neki silikon na rubovima i ne ulazi voda kad se rastegne! I ne ulazi prljavština koja grebe vizir!
[Vrh] Go down
lukylipik
cro chopper forum
cro chopper forum
lukylipik

Broj postova : 11184
Godina imam : 59
Prebivalište : 16 meridijan
Vozim : Šokac zrx1200s
Na forumu od : 02.11.2007

PostajNaslov: Re: Pinlock - zamagljenje   Pinlock - zamagljenje Icon_minitimepon 17 sij 2011, 18:36

... imam "Pinlock" na kopiji Nitro kacige,
nije vrh vrhova u kakvoćnom razredu (Takachi),

sad već treću godinu i
nikada nisam imao niti jedan sličan problem...
[Vrh] Go down
http://lukylipik-vrijemeodluke.blogspot.com/?zx=9e8ff9c465b5c91a
Karlo
cro chopper forum
cro chopper forum
Karlo

PostajNaslov: Re: Pinlock - zamagljenje   Pinlock - zamagljenje Icon_minitimepon 17 sij 2011, 18:37

One Night Stand je napisao/la:
dragger je napisao/la:

A što se tiče pinlocka na N103, sad imaju bolji, kupio sam taj i super je za razliku od starog! Ima neki silikon na rubovima i ne ulazi voda kad se rastegne! I ne ulazi prljavština koja grebe vizir!

Malo si me obradovo da ne kupujem novi mada nije skup . U Luisu 28 eura .

Još sam našto zaboravio . Bolcnovi , ( bradavice ) , koje drže pinlock imaju ekscentre i ja sam ih zakrenuo tako da je silikonska brtva još više stisnuta . Vidjet ćemo sutra . dobar4
[Vrh] Go down
Jack
cro chopper forum
cro chopper forum
Jack

Broj postova : 3028
Godina imam : 58
Prebivalište : Zagreb
Vozim : više ne vozim
Na forumu od : 29.04.2008

PostajNaslov: Re: Pinlock - zamagljenje   Pinlock - zamagljenje Icon_minitimepon 17 sij 2011, 18:55

Mali off...

imam HJC CL max...
gdje bih mogao kupiti pinlock, i dati ga uraditi...

ovih dana - kao i svake zime - mi se vizir stalno magli i vozim se s dignutim...
već sam imao tri transplatacije sinusa, i četvrtu vjerojatno ne bih preživio Razz
[Vrh] Go down
http://www.alanmatuka.com
magna
cro chopper forum
cro chopper forum
magna

Broj postova : 8672
Godina imam : 52
Prebivalište : Šibenik
Vozim : Hd Street Glide
Na forumu od : 06.12.2007

PostajNaslov: Re: Pinlock - zamagljenje   Pinlock - zamagljenje Icon_minitimepon 17 sij 2011, 18:56

ja imam nolan n103 i nikad nisam imao problema za magljenjem pinloka. ali cijeli vizir mi više nije bistar (ka šta sam i sam) mislim da je nakon dvi i po godine i cca 20000 km vrime za novi vizir
[Vrh] Go down
Beatnik
cro chopper forum
cro chopper forum
Beatnik

Broj postova : 2135
Godina imam : 39
Prebivalište : Rovinj
Vozim : Dragstar 1100
Na forumu od : 11.04.2008

PostajNaslov: Re: Pinlock - zamagljenje   Pinlock - zamagljenje Icon_minitimepon 17 sij 2011, 19:22

dragger je napisao/la:

cudno, ja sam vozio sam nolankom N102 kroz najveci pljusak i ni kap nije prosla kroz kacigu
[Vrh] Go down
dragger
cro chopper forum
cro chopper forum

Broj postova : 3977
Prebivalište : Mali Japan
Vozim : Da, fala bogu
Na forumu od : 17.01.2008

PostajNaslov: Re: Pinlock - zamagljenje   Pinlock - zamagljenje Icon_minitimepon 17 sij 2011, 19:25

dragger je napisao/la:

....namjerno nisam htio naglasiti i napisati da su otvori bili ZATVORENI. Pa nisam toliko da ne kažem šta glup

Neću više o tome, ali to da ne kažem smeće od kacige, sigurno će jednog dana naletiti na moju čizmu, isto kao i prva koju sam imao. A ako bude tribalo, prodat ću kolo i kupiti KACIGU, i to u smislu riječi. rendeer
[Vrh] Go down
magna
cro chopper forum
cro chopper forum
magna

Broj postova : 8672
Godina imam : 52
Prebivalište : Šibenik
Vozim : Hd Street Glide
Na forumu od : 06.12.2007

PostajNaslov: Re: Pinlock - zamagljenje   Pinlock - zamagljenje Icon_minitimepon 17 sij 2011, 19:27

je prodat ćeš kolo sa sinovog motora ili ženinog auta Twisted Evil
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Pinlock - zamagljenje   Pinlock - zamagljenje Icon_minitimepet 21 sij 2011, 09:17

Jack je napisao/la:
Mali off...

imam HJC CL max...

ovih dana - kao i svake zime - mi se vizir stalno magli i vozim se s dignutim...
već sam imao tri transplatacije sinusa, i četvrtu vjerojatno ne bih preživio Razz

Ako imaš rupice na montažu onda odi do Noveme-Nova ..imaš tamo sve , avjerujem da će ti netko od djelatnika namontirati ako se ustručavaš.
Moraš imati oznaku na viziru HJ-07.
http://www.pinlockusa.net/Installing_Pinlock_Lens-HJC
[Vrh] Go down
emirharley
cro chopper forum
cro chopper forum
emirharley

Broj postova : 3466
Prebivalište : Sarajevo
Vozim : Harley-Davidson Road King Classic
Na forumu od : 30.11.2007

PostajNaslov: Re: Pinlock - zamagljenje   Pinlock - zamagljenje Icon_minitimepet 21 sij 2011, 10:54

Ma, ne mislim da je taj Pinlock neka sreća, imam ga na Schubeth C3, i kad se zamagli, zamagli se, jbga, mozda ostane mala rupica da se moze kroz nju viriti, no da se taj cijeli dio koji je pod Pinlockom ne zamagli, barem kod mene - nije istina.
[Vrh] Go down
http://www.sarajevobikersclub.ba
Jack
cro chopper forum
cro chopper forum
Jack

PostajNaslov: Re: Pinlock - zamagljenje   Pinlock - zamagljenje Icon_minitimepet 21 sij 2011, 11:27

ZIGGY je napisao/la:
Jack je napisao/la:
Mali off...

imam HJC CL max...

Ako imaš rupice na montažu onda odi do Noveme-Nova ..imaš tamo sve , avjerujem da će ti netko od djelatnika namontirati ako se ustručavaš.

našao sam oznaku, ipak...
tko bi mogao prodavati pinlock u Zagrebu...
samo nemojte reći Šepić lol
i koliko to košta...

@ Emir
bio bih zadovoljan i sa par rupica kroz koje se moze viriti i bar nešto vidjeti...
ali mi se napravi jednoličan sloj bijele magle, i vidljivost padne na 20 posto Razz
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Pinlock - zamagljenje   Pinlock - zamagljenje Icon_minitimepet 21 sij 2011, 11:34

Jack je napisao/la:
ZIGGY je napisao/la:
Jack je napisao/la:
Mali off...

imam HJC CL max...

nisam našao oznaku...
i nema rupica...
što znači da bih trebao staviti novi vizir...

@ Emir
bio bih zadovoljan i sa par rupica kroz koje se moze viriti i bar nešto vidjeti...
ali mi se napravi jednoličan sloj bijele magle, i vidljivost padne na 20 posto Razz

Vizir je oko 130-140 kuna..mislim barem kad sam ja prošle godine uzimao + pinlock...
Ali za sigurnost ja ne bih štedio ni kune. Ja imam FG-15 i vizir bez pinlocka. Ima anti fog..ali mislim da je njegova namjena samo u trenucima kad je toplo i velika vlažnost u pitanju.Ali kad je velika razlika u temperaturi magli se.Manje nego obični..ali ipak dovoljno da padne vidljivost na neugodan nivo.
[Vrh] Go down
Jack
cro chopper forum
cro chopper forum
Jack

PostajNaslov: Re: Pinlock - zamagljenje   Pinlock - zamagljenje Icon_minitimepet 21 sij 2011, 11:46

@ Ziggy

hvala ti za info...
slažem se, sigurnost nije nešto na čemu se štedi...
i to bi onda pretpostavljam sve koštalo oko 300 kn...
vrlo prihvatljivo, ako mi omogući da se na temperaturama oko nule nemoram stalno voziti s dignutim vizirom Very Happy
[Vrh] Go down
medo
cro chopper forum
cro chopper forum
medo

Broj postova : 2710
Godina imam : 56
Prebivalište : selo kraj vestgejta
Vozim : yamaha 650 classic
Na forumu od : 01.01.2008

PostajNaslov: Re: Pinlock - zamagljenje   Pinlock - zamagljenje Icon_minitimepet 21 sij 2011, 12:49

ja uopće nemam pinlock na airoh mathisse RS i nikad mi se ne magli osim kad stojim ,čim krenem sve ok,sad ne znam jel ima neki premaz ili što ,al ja sretan
[Vrh] Go down
http://www.radio-zapresic.hr/
Karlo
cro chopper forum
cro chopper forum
Karlo

PostajNaslov: Re: Pinlock - zamagljenje   Pinlock - zamagljenje Icon_minitimepet 21 sij 2011, 13:22

emirharley je napisao/la:
Ma, ne mislim da je taj Pinlock neka sreća, imam ga na Schubeth C3, i kad se zamagli, zamagli se, jbga, mozda ostane mala rupica da se moze kroz nju viriti, no da se taj cijeli dio koji je pod Pinlockom ne zamagli, barem kod mene - nije istina.

Pinlock na C3 se ne smije zamagliti ni malo . To sam puno puta isprobao . Oko njega vizir bude mokar od pare ali on ostaje suh .
[Vrh] Go down
One Night Stand
cro chopper forum
cro chopper forum
One Night Stand

PostajNaslov: Re: Pinlock - zamagljenje   Pinlock - zamagljenje Icon_minitimepet 21 sij 2011, 14:17

Karlo je napisao/la:

Pinlock na C3 se ne smije zamagliti ni malo . To sam puno puta isprobao . Oko njega vizir bude mokar od pare ali on ostaje suh .
Tako je, pod pinlockom se ne bi trebalo uopće zamagliti! Meni se na N103 ne magli ni malo, nikad, cijeli vizir oko pinlocka bude potpuno zamagljen, a pod pinlockom potpuno čisto! dobar
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Pinlock - zamagljenje   Pinlock - zamagljenje Icon_minitimepet 21 sij 2011, 14:20

Karlo je napisao/la:

Tako je, pod pinlockom se ne bi trebalo uopće zamagliti! Meni se na N103 ne magli ni malo, nikad, cijeli vizir oko pinlocka bude potpuno zamagljen, a pod pinlockom potpuno čisto! dobar

Vuče zrak.. sigurno!
[Vrh] Go down
Karlo
cro chopper forum
cro chopper forum
Karlo

PostajNaslov: Re: Pinlock - zamagljenje   Pinlock - zamagljenje Icon_minitimepet 21 sij 2011, 14:39

ZIGGY je napisao/la:
Karlo je napisao/la:

Vuče zrak.. sigurno!

Pinlock je poput izo stakla na prozorima , mora dobro brtvit . U protivnom treba zakrenuti ekscentre kao što sam već napisao . Ja sam to napravio i sad je sve u redu .
[Vrh] Go down
emirharley
cro chopper forum
cro chopper forum
emirharley

Broj postova : 3466
Prebivalište : Sarajevo
Vozim : Harley-Davidson Road King Classic
Na forumu od : 30.11.2007

PostajNaslov: Re: Pinlock - zamagljenje   Pinlock - zamagljenje Icon_minitimepet 21 sij 2011, 15:19

Ja samo znam da meni magli, probati cu taj fol sa tim ekscentrima....no, ne sada, vec na proljece, naravno.... dobar Very Happy
[Vrh] Go down
http://www.sarajevobikersclub.ba
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Pinlock - zamagljenje   Pinlock - zamagljenje Icon_minitime

[Vrh] Go down

Pinlock - zamagljenje
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.