|
|
| Pinlock - zamagljenje | |
|
+5Jack lukylipik One Night Stand dragger Karlo 9 posters | Autor/ica | Poruka |
---|
Karlo cro chopper forum
Broj postova : 4028 Godina imam : 74 Prebivalište : Sibinj Vozim : BMW R 1200 RT Na forumu od : 03.06.2010
| Naslov: Pinlock - zamagljenje pon 17 sij 2011, 18:09 | |
| Juče prije vožnje mi je kaciga ( C 3 ) ostala oko pola sata ma suncu i stvorilo se zamagljenje između pinlocka i vizira .Kasnije u vožnji se to osušilo ali je između ostala sjena koja mi je smetala naročito kad sam vozio prema suncu .Danas sam skinuo pinlock , po uputama iz manuala , obrisao krpicom za naočale , ponovo sastavio i sad izgleda OK . Sutra ću se malo provozat da vidim što sam napravio . Zanima me da li je netko ima slično iskustvo , pa bi molio da napiše .
U manualu piše da može doći do starenja . Kaciga ima 2 godine i uvijek sam ju pazio , držao u suhom ....itd . | |
| | | dragger cro chopper forum
Broj postova : 3977 Prebivalište : Mali Japan Vozim : Da, fala bogu Na forumu od : 17.01.2008
| Naslov: Re: Pinlock - zamagljenje pon 17 sij 2011, 18:18 | |
| .....mislim da si dobro napravio. Nažalost, ja imam drugačije iskustvo ali sa Nolankom N103. Ona ne da pušta vodu na vizir, pa između vizira i pinloka, več mi je stražnji dio glave bio mokar do polovice . Moš misliti vožnju pokiši a voda curi sa unutarnje strane......pa se skupi između vizira i pinloka.........tebi je još dobro , to je ipak šubertica. | |
| | | One Night Stand cro chopper forum
Broj postova : 1876 Godina imam : 41 Prebivalište : Zaprešić Vozim : HD Sportster, Virago 750 Na forumu od : 01.11.2007
| Naslov: Re: Pinlock - zamagljenje pon 17 sij 2011, 18:20 | |
| Ako uđe tekučina između pinlocka i vizira, normalno da će smetati, kondenzirati se i sl. A to se događa ak se pinlock rastegne s vremenom i sl. što je zapravo sasvim normalno, i trebao bi se pinlock moći dotegnuti! Poanta nezamagljivanja je u tome da budu vizir i pinlock priljubljeni! Don't worry, be happy! Skineš pinlock, očistiš, vratiš i sve pet! Meni je zapravo najčudnije da ti se to nije nikad prije dogodilo! Očito dobra kaciga! | |
Broj postova : 1876 Godina imam : 41 Prebivalište : Zaprešić Vozim : HD Sportster, Virago 750 Na forumu od : 01.11.2007
| | | | lukylipik cro chopper forum
Broj postova : 11184 Godina imam : 59 Prebivalište : 16 meridijan Vozim : Šokac zrx1200s Na forumu od : 02.11.2007
| Naslov: Re: Pinlock - zamagljenje pon 17 sij 2011, 18:36 | |
| ... imam "Pinlock" na kopiji Nitro kacige, nije vrh vrhova u kakvoćnom razredu (Takachi),
sad već treću godinu i nikada nisam imao niti jedan sličan problem... | |
| | | Karlo cro chopper forum
Broj postova : 4028 Godina imam : 74 Prebivalište : Sibinj Vozim : BMW R 1200 RT Na forumu od : 03.06.2010
| Naslov: Re: Pinlock - zamagljenje pon 17 sij 2011, 18:37 | |
| | |
| | | Jack cro chopper forum
Broj postova : 3028 Godina imam : 58 Prebivalište : Zagreb Vozim : više ne vozim Na forumu od : 29.04.2008
| Naslov: Re: Pinlock - zamagljenje pon 17 sij 2011, 18:55 | |
| Mali off... imam HJC CL max... gdje bih mogao kupiti pinlock, i dati ga uraditi... ovih dana - kao i svake zime - mi se vizir stalno magli i vozim se s dignutim... već sam imao tri transplatacije sinusa, i četvrtu vjerojatno ne bih preživio | |
| | | magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: Pinlock - zamagljenje pon 17 sij 2011, 18:56 | |
| ja imam nolan n103 i nikad nisam imao problema za magljenjem pinloka. ali cijeli vizir mi više nije bistar (ka šta sam i sam) mislim da je nakon dvi i po godine i cca 20000 km vrime za novi vizir | |
| | | Beatnik cro chopper forum
Broj postova : 2135 Godina imam : 39 Prebivalište : Rovinj Vozim : Dragstar 1100 Na forumu od : 11.04.2008
| Naslov: Re: Pinlock - zamagljenje pon 17 sij 2011, 19:22 | |
| | |
| | | dragger cro chopper forum
Broj postova : 3977 Prebivalište : Mali Japan Vozim : Da, fala bogu Na forumu od : 17.01.2008
| Naslov: Re: Pinlock - zamagljenje pon 17 sij 2011, 19:25 | |
| - One Night Stand je napisao/la:
- dragger je napisao/la:
- .....mislim da si dobro napravio.
Nažalost, ja imam drugačije iskustvo ali sa Nolankom N103. Ona ne da pušta vodu na vizir, pa između vizira i pinloka, več mi je stražnji dio glave bio mokar do polovice . Moš misliti vožnju pokiši a voda curi sa unutarnje strane......pa se skupi između vizira i pinloka.........tebi je još dobro , to je ipak šubertica. E da si se sjetio zatvoriti otvore za ventilaciju... A što se tiče pinlocka na N103, sad imaju bolji, kupio sam taj i super je za razliku od starog! Ima neki silikon na rubovima i ne ulazi voda kad se rastegne! I ne ulazi prljavština koja grebe vizir! ....namjerno nisam htio naglasiti i napisati da su otvori bili ZATVORENI. Pa nisam toliko da ne kažem šta Neću više o tome, ali to da ne kažem smeće od kacige, sigurno će jednog dana naletiti na moju čizmu, isto kao i prva koju sam imao. A ako bude tribalo, prodat ću kolo i kupiti KACIGU, i to u smislu riječi. | |
| | | magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: Pinlock - zamagljenje pon 17 sij 2011, 19:27 | |
| je prodat ćeš kolo sa sinovog motora ili ženinog auta | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Pinlock - zamagljenje pet 21 sij 2011, 09:17 | |
| - Jack je napisao/la:
- Mali off...
imam HJC CL max... gdje bih mogao kupiti pinlock, i dati ga uraditi...
ovih dana - kao i svake zime - mi se vizir stalno magli i vozim se s dignutim... već sam imao tri transplatacije sinusa, i četvrtu vjerojatno ne bih preživio Ako imaš rupice na montažu onda odi do Noveme-Nova ..imaš tamo sve , avjerujem da će ti netko od djelatnika namontirati ako se ustručavaš. Moraš imati oznaku na viziru HJ-07. http://www.pinlockusa.net/Installing_Pinlock_Lens-HJC |
| | | emirharley cro chopper forum
Broj postova : 3466 Prebivalište : Sarajevo Vozim : Harley-Davidson Road King Classic Na forumu od : 30.11.2007
| Naslov: Re: Pinlock - zamagljenje pet 21 sij 2011, 10:54 | |
| Ma, ne mislim da je taj Pinlock neka sreća, imam ga na Schubeth C3, i kad se zamagli, zamagli se, jbga, mozda ostane mala rupica da se moze kroz nju viriti, no da se taj cijeli dio koji je pod Pinlockom ne zamagli, barem kod mene - nije istina. | |
Broj postova : 3028 Godina imam : 58 Prebivalište : Zagreb Vozim : više ne vozim Na forumu od : 29.04.2008
| Naslov: Re: Pinlock - zamagljenje pet 21 sij 2011, 11:27 | |
| - ZIGGY je napisao/la:
- Jack je napisao/la:
- Mali off...
ovih dana - kao i svake zime - mi se vizir stalno magli i vozim se s dignutim... već sam imao tri transplatacije sinusa, i četvrtu vjerojatno ne bih preživio Ako imaš rupice na montažu onda odi do Noveme-Nova ..imaš tamo sve , avjerujem da će ti netko od djelatnika namontirati ako se ustručavaš. Moraš imati oznaku na viziru HJ-07. http://www.pinlockusa.net/Installing_Pinlock_Lens-HJC našao sam oznaku, ipak... tko bi mogao prodavati pinlock u Zagrebu... samo nemojte reći Šepić lol i koliko to košta... @ Emir bio bih zadovoljan i sa par rupica kroz koje se moze viriti i bar nešto vidjeti... ali mi se napravi jednoličan sloj bijele magle, i vidljivost padne na 20 posto | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Pinlock - zamagljenje pet 21 sij 2011, 11:34 | |
| - Jack je napisao/la:
- ZIGGY je napisao/la:
- Jack je napisao/la:
- Mali off...
ovih dana - kao i svake zime - mi se vizir stalno magli i vozim se s dignutim... već sam imao tri transplatacije sinusa, i četvrtu vjerojatno ne bih preživio Ako imaš rupice na montažu onda odi do Noveme-Nova ..imaš tamo sve , avjerujem da će ti netko od djelatnika namontirati ako se ustručavaš. Moraš imati oznaku na viziru HJ-07. http://www.pinlockusa.net/Installing_Pinlock_Lens-HJC nisam našao oznaku... i nema rupica... što znači da bih trebao staviti novi vizir...
@ Emir bio bih zadovoljan i sa par rupica kroz koje se moze viriti i bar nešto vidjeti... ali mi se napravi jednoličan sloj bijele magle, i vidljivost padne na 20 posto Vizir je oko 130-140 kuna..mislim barem kad sam ja prošle godine uzimao + pinlock... Ali za sigurnost ja ne bih štedio ni kune. Ja imam FG-15 i vizir bez pinlocka. Ima anti fog..ali mislim da je njegova namjena samo u trenucima kad je toplo i velika vlažnost u pitanju.Ali kad je velika razlika u temperaturi magli se.Manje nego obični..ali ipak dovoljno da padne vidljivost na neugodan nivo. |
| Naslov: Re: Pinlock - zamagljenje pet 21 sij 2011, 11:46 | |
| @ Ziggy hvala ti za info... slažem se, sigurnost nije nešto na čemu se štedi... i to bi onda pretpostavljam sve koštalo oko 300 kn... vrlo prihvatljivo, ako mi omogući da se na temperaturama oko nule nemoram stalno voziti s dignutim vizirom | |
| | | medo cro chopper forum
Broj postova : 2710 Godina imam : 56 Prebivalište : selo kraj vestgejta Vozim : yamaha 650 classic Na forumu od : 01.01.2008
| Naslov: Re: Pinlock - zamagljenje pet 21 sij 2011, 12:49 | |
| ja uopće nemam pinlock na airoh mathisse RS i nikad mi se ne magli osim kad stojim ,čim krenem sve ok,sad ne znam jel ima neki premaz ili što ,al ja sretan | |
| Naslov: Re: Pinlock - zamagljenje pet 21 sij 2011, 13:22 | |
| - emirharley je napisao/la:
- Ma, ne mislim da je taj Pinlock neka sreća, imam ga na Schubeth C3, i kad se zamagli, zamagli se, jbga, mozda ostane mala rupica da se moze kroz nju viriti, no da se taj cijeli dio koji je pod Pinlockom ne zamagli, barem kod mene - nije istina.
Pinlock na C3 se ne smije zamagliti ni malo . To sam puno puta isprobao . Oko njega vizir bude mokar od pare ali on ostaje suh . | |
| Naslov: Re: Pinlock - zamagljenje pet 21 sij 2011, 14:17 | |
| - Karlo je napisao/la:
- emirharley je napisao/la:
- Ma, ne mislim da je taj Pinlock neka sreća, imam ga na Schubeth C3, i kad se zamagli, zamagli se, jbga, mozda ostane mala rupica da se moze kroz nju viriti, no da se taj cijeli dio koji je pod Pinlockom ne zamagli, barem kod mene - nije istina.
Pinlock na C3 se ne smije zamagliti ni malo . To sam puno puta isprobao . Oko njega vizir bude mokar od pare ali on ostaje suh . Tako je, pod pinlockom se ne bi trebalo uopće zamagliti! Meni se na N103 ne magli ni malo, nikad, cijeli vizir oko pinlocka bude potpuno zamagljen, a pod pinlockom potpuno čisto! | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Pinlock - zamagljenje pet 21 sij 2011, 14:20 | |
| - One Night Stand je napisao/la:
- Karlo je napisao/la:
Pinlock na C3 se ne smije zamagliti ni malo . To sam puno puta isprobao . Oko njega vizir bude mokar od pare ali on ostaje suh . Tako je, pod pinlockom se ne bi trebalo uopće zamagliti! Meni se na N103 ne magli ni malo, nikad, cijeli vizir oko pinlocka bude potpuno zamagljen, a pod pinlockom potpuno čisto! Vuče zrak.. sigurno! |
| Naslov: Re: Pinlock - zamagljenje pet 21 sij 2011, 14:39 | |
| - ZIGGY je napisao/la:
- One Night Stand je napisao/la:
- Karlo je napisao/la:
Pinlock na C3 se ne smije zamagliti ni malo . To sam puno puta isprobao . Oko njega vizir bude mokar od pare ali on ostaje suh . Tako je, pod pinlockom se ne bi trebalo uopće zamagliti! Meni se na N103 ne magli ni malo, nikad, cijeli vizir oko pinlocka bude potpuno zamagljen, a pod pinlockom potpuno čisto! Vuče zrak.. sigurno! Pinlock je poput izo stakla na prozorima , mora dobro brtvit . U protivnom treba zakrenuti ekscentre kao što sam već napisao . Ja sam to napravio i sad je sve u redu . | |
| | | emirharley cro chopper forum
Broj postova : 3466 Prebivalište : Sarajevo Vozim : Harley-Davidson Road King Classic Na forumu od : 30.11.2007
| | | | Sponsored content
| Naslov: Re: Pinlock - zamagljenje | |
| |
| | | | Pinlock - zamagljenje | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|